Бившият спортен министър Радостин Василев  мина в оправдателен режим след

...
Бившият спортен министър Радостин Василев  мина в оправдателен режим след
Коментари Харесай

Кога Лечева ще предаде далаверите на Радостин Василев на Прокуратурата?

Бившият състезателен министър Радостин Василев  мина в извинителен режим откакто актуалният министър на младежта и спорта Весела Лечева му спря далавери за над 3,7 милиона лв., написа.

Василев е решил да нападна Лечева във Facebook, с въпроси по ЗДОИ и отвън него. Вероятно доста го е заболяло, че загуби комисионните от красивата продавачка от Велико Търново, които няма да прибере. Наем на зала в размер на 7 0000 лв. си е нещо новаторско и само допустимо за назначените от Гела „ специалисти “.  Разбира се, парите е трябвало да бъдат усвоени стремително, тъй като държавното управление падна.

Нека проследим хронологията на събитията. Да сравняваш една жена на 90 години, която и да е тя, с потвърдени специалисти е насмешка. Да участваш в надпревари за ветерани като единствен представител във възрастовата група и да си професор от Софийския университет е нещо друго. Петър Георгиев е работил в бранш „ Спорт “ още преди близкият на Александър Томов Радостин Василев да постъпи в детската градина. А да питаш за възрастта на Антон Коджабашев си е напряко анекдот. Та нали някогашния началник на щангите бе огласен като персонален консултант на Василев?

За шефа на отцепниците от Има Такъв Народ един първокласен ресторант в Дианабад се трансформира в нещо като чушките на „ Капитан Андреево “ за някогашния министър председател Кирил Петков. За милиарди да те питат, ти чушките повтаряш. След като няма какво друго да кажеш, прикривайки далаверите си.

Нормално е да си против тениса на стадион „ Септември “. Особено когато  не си съумял да го дадеш на собствен човек. Знае се и името на индивида.

Възстановяването на „ Червено знаме “ във типа от 1985 година може да е допустимо единствено в главата на един човек без визия за времето и пространството. Но въпреки всичко са усвоени много положителни пари. Всички знаят, че тази инфраструктура няма по какъв начин да бъде превърната в съвременно и самоиздържащо се оборудване.

Радостин Василев се опита да „ задели “ едни 15 милиона и от „ Арена Бургас “. Както се споделя на лъжата краката са къси, само че на къси дистанции надделяват всеки.

Сега към спомагателните въпроси, които съгласно Василев били значими. Най-вече за ТОТО-то. След като не откри за комфортно нито един път да отговори за разкритията, че инсталираният от него Александър Тодоров е подписал многомилионни контракти с три компании за реклама в метрото?

Според „ новаторската тактика “, обяснена персонално от Василев, беше – „ играещите тото са в метрото “. От къде на къде варненци или пловдивчани ще играят тото. Плевенчанинът Радостин Василев е споделил - тотото е единствено за софиянци и то от тези, които се возят на метро.

Той не трепна, когато се оказа, че неговият медиен консултант е прибирал хиляди от тотото, „ с цел да написа прессъобщения “. Проверка във всички медии демонстрира, че през месеците, които Радостин Василев управляваше министерството, няма нито едно прессъобщение на тотото.

Явно звездите в българския спорт са най-големият му проблем. След като съумя да откаже Катя Дафовска от биатлона, в този момент е погнал Таня Богомилова. Вероятно тъй като Федерацията по плуване бе една от дребното, които споделиха истината. Че вместо повече средства от рекордния бюджет на министерството при голяма инфлация, нарастването на бюджета бе в границите на 1000 лв.?

Бившият министър се е тормозил, че Весела Лечева била приела народен тим? Мъка, тъга. Спортистите и треньорите нямат нищо общо със разногласията за коя федерация е кандидатствала за лиценз. Те са представлявали България на най-високо ниво. Нещо, което му бе непознато по време на късия му престой в ММС.  А за какво Василев откри време да одобри само президента на международната федерация по бокс Умар Кремльов по време на мандата си. Човекът, обвързван с режима на Владимир Путин, поради който този спорт ще бъде отстранен от олимпийската стратегия?

Единственият въпрос, на който Весела Лечева би трябвало да отговори, е за какво към момента няма импортирани документи в Прокуратурата за „ ръководството “ на Радостин Василев на българския спорт.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР